Όλες οι κατηγορίες

Αρχική σελίδα>Νεα>Κλάδος Ειδήσεις

Η έλλειψη δρυός θα μπορούσε να επηρεάσει τη βιομηχανία bourbon

2023-05-25

Όταν πρόκειται για τα δρύινα βαρέλια στα οποία παλαιώνεται το ουίσκι, οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται τα βαρέλια Sherry και bourbon. Στον ευρύτερο κόσμο του ουίσκι, τα βαρέλια bourbon δεν είναι ασυνήθιστα και είναι τα βαρέλια γεύσεων που πολλοί αποστακτήρια ουίσκι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς.

Η λευκή βελανιδιά έχει συσφικτική υφή που αποτρέπει τις διαρροές και είναι το βαρέλι της επιλογής για τα περισσότερα ουίσκι bourbon. Ταυτόχρονα, τα λευκά δρύινα βαρέλια μπορούν επίσης να αποφύγουν αποτελεσματικά το φαινόμενο της «ξυλόσουπας» που προκαλείται από τη μακρά παλαίωση και μπορούν να δώσουν ουίσκι πιο γλυκό, άρωμα βανίλιας. Αυτό το μοναδικό άρωμα είναι μια από τις σημαντικές γεύσεις που αναζητούν πολλοί λάτρεις.

图片 1_ 副本

Αλλά υπάρχουν πρόσφατα νέα που μπορεί να προβληματίσουν τους λάτρεις του μπέρμπον: η βιομηχανία μπέρμπον μπορεί να τελειώσει από δρύινα βαρέλια.

Πριν από λίγο καιρό, ο Calvin Norman, καθηγητής δασοπονίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, πρότεινε ότι η λευκή βελανιδιά, ένας εξαιρετικά πολύτιμος πόρος, θα μπορούσε σύντομα να σπανίσει. Μια λευκή βελανιδιά μπορεί να χρειαστεί 60 έως 80 χρόνια για να αναπτυχθεί στο ελάχιστο μέγεθος για χρήση στην ξυλουργική και πρέπει να φυτευτεί σε μια καλά αναπτυγμένη περιοχή. Ο λόγος είναι ότι ο κύκλος ανάπτυξης της λευκής βελανιδιάς δεν είναι σύντομος και οι κατασκευαστές βαρελιών πρέπει να χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας λευκή βελανιδιά χωρίς στροφές σχήματος για κοπή σε κανονικές σανίδες, μετά το στέγνωμα και το ψήσιμο για την κατασκευή ξύλινων βαρελιών. Τούτου λεχθέντος, τις επόμενες δεκαετίες, η βιομηχανία μπέρμπον μπορεί να βρει ότι λείπει ένα πολύ σημαντικό πράγμα: το ξύλο.

图片 3_ 副本

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η βιομηχανία ουίσκι έχει λάβει μέτρα τα τελευταία χρόνια για να προσπαθήσει να διατηρήσει σταθερό τον πληθυσμό της λευκής βελανιδιάς. Η Maker's Mark από τις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε μια συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι για την κατασκευή ενός πλούσιου αποθετηρίου λευκής βελανιδιάς. Εργάζονται επίσης μαζί για να χαρτογραφήσουν το γονιδίωμα της λευκής βελανιδιάς σε αναζήτηση καλύτερων βελανιδιών. Επιπλέον, οι δραστηριότητες φύτευσης λευκής βελανιδιάς του Angel's Envy και η έρευνα και εφαρμογή διαφορετικών τεχνικών φύτευσης και καλλιέργειας βελανιδιάς που πραγματοποιούνται από το Buffalo Footprint of Kentucky σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι θα συμβάλουν επίσης στη διασφάλιση της βιωσιμότητας της ανάπτυξης βελανιδιάς.

图片 4_ 副本

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο αποστακτήρια έχουν αρχίσει να επικεντρώνονται στη βιώσιμη ανάπτυξη, έχουν κάνει επίσης πολλές προσπάθειες για τη διατήρηση των πόρων βελανιδιάς. Φυσικά, η βιωσιμότητα είναι πολύ μακριά για τα αποστακτήρια, αλλά η λευκή βελανιδιά είναι ένας απαραίτητος πόρος για τη βιομηχανία ουίσκι και αναμένουμε από τη βιομηχανία ουίσκι να αναλάβει την πρωτοβουλία για την προστασία και την αποκατάσταση της λευκής βελανιδιάς για να παράγει περισσότερο εκλεκτό ουίσκι.